De vaatlaser is een methode waarbij er gebruik gemaakt wordt van 1 bundel licht van een bepaalde golflengte. Dit licht wordt geabsorbeerd door het bloed in de vaten en wordt omgezet in warmte waardoor het vaatje wordt dichtgebrand (coagulatie). Het laserlicht wordt alleen geabsorbeerd door de oppervlakkig gelegen haarvaatjes, waardoor dit een uiterst veilige methode is voor de huid.

Vrijblijvend een intake plannen?

Bel 06 1964 9330 of boek direct online een afspraak.

Boek online een afspraak

Meer informatie over de vaatlaser

Een specifieke golflengte wordt ingezet voor de behandeling van verwijde haarvaatjes zoals bijvoorbeeld couperose. De vaatlaser is in staat een smalle bundel van licht te produceren die affiniteit heeft met het bloed in de vaatjes. De vaatjes absorberen dit licht. In het bloedvat wordt het licht omgezet in warmte, waardoor het bloedvat samentrekt en verkleefd. Het unieke aan de vaatlaser is dat het licht maar tot een bepaalde diepte in de huid kan komen. Dieper gelegen vaten en structuren kunnen hierdoor niet beschadigen en dit maakt de vaatlaser dan ook een veilige behandeling voor de huid.

Indicaties voor een vaatlaserbehandeling zijn:

  • Teleangiëctasieën (verwijde vaatjes)
  • Spider naevi (spider/spinnenkopjes)
  • Couperose
  • Seniele angiomen (kersenwratjes)
  • Rosacea

De behandeling met de vaatlaser

De behandeling wordt op een schone huid uitgevoerd. Het te behandelen gebied wordt afgetekend met een huidpotlood en u krijgt een bril op. Met de laser worden alle vaatjes behandeld in het afgetekende gebied. Behandeling met de vaatlaser voelt alsof er elastiekjes tegen de huid worden afgeschoten. Deze sensaties duren maar kort. Na de behandeling kan de huid rood zijn en warm aanvoelen. Ook kan de huid wat vocht vasthouden en daardoor dikker zijn dan normaal. Daarnaast kunnen de behandelde vaatjes blauw/paars kleuren. Dit trekt met een aantal dagen weg.

Na de vaatlaserbehandeling is het belangrijk dat de huid tot 4 weken goed wordt beschermd met een SPF 30 en dat overmatige zon/zonnebank zoveel mogelijk wordt vermeden.

Zon en laser

Een laserbehandeling kan niet uitgevoerd worden op een zongebruinde huid (zon en zonnebank). Dit omdat de laser dan ook het gebruinde pigment in de huid kan verwarmen, waardoor er onnodig schade kan ontstaan. Als u behandeld wilt worden kunt u ervoor zorgen dat de te behandelen gebieden tenminste 4 weken voor de behandeling goed worden beschermd met een SPF 30 of hoger, of dat u de zon/zonnebank geheel ontziet. Ook na de laserbehandeling is uw huid gevoeliger voor UV straling en dient u de behandelde gebieden tot 4 weken na de laatste behandeling te beschermen met een SPF 30 of de zon/zonnebank helemaal te vermijden. Bij twijfel raadpleegt u altijd uw huidtherapeut.

Verwachting

Als u er behoefte aan heeft kan de huidtherapeut uw huid koelen na de behandeling.  Het lichaam ruimt de behandelde vaatjes vanzelf op, hierdoor kan het tot wel 4 weken duren voordat het eindresultaat zichtbaar is. Per behandeling zult u merken dat de couperose minder wordt. U kunt uitgaan van een vermindering van 80%. U blijft echter altijd gevoelig voor het ontstaan van nieuwe vaatjes. Jaarlijks onderhoud wordt dan ook geadviseerd. Spiders (spider naevi) en kersenwratjes (seniele angiomen) kunnen met slechts één behandeling al heel mooi zijn weggetrokken.

Behandelplan op maat

Tijdens het intakegesprek worden wensen en verwachtingen kenbaar gemaakt. Aan de hand daarvan stellen we een behandelplan op. Over het algemeen kunt u er vanuit gaan dat er 1 tot 3 behandelingen met de vaatlaser nodig zijn. Dit met een interval van tenminste 6 weken voor 80% vermindering van de couperose.

Prijzen vaatlaser

Vaatlaserbehandeling vanaf € 85,-

Interesse in een laserbehandeling?

Tijdens een gratis en vrijblijvend intakegesprek kunt u uw wensen kenbaar maken en zult u samen met de huidtherapeut een behandelplan opstellen. Bel 06 1964 9330 of boek direct online een afspraak in.